En iyi Romantik Anime : Ao Haru Ride(Anime&Manga)

Ao Haru Ride


Merhaba arkadaşlar,

Epey bir zamandır yazamadım. Aslında yazamadığımdan değil, yazmadığımdan(!) Üşengeçliğin dibini yaşadım ama manga ve drama yazılarımla yine karşınızdayım. Blog tasarımımda da inanılmaz bir değişikliği gittim. Beğenmişsinizdir umarım.

Neyse biz konumuza geri dönecek olursak; bugün Ao Haru Ride animesini tanıtmaya karar verdim. Bence bu shoujo animenin büyülü bir hikayesi var. Forumlara da bakacak olursanız, romantik anime deyince akla ilk gelen animelerden biri olduğunu anlayacaksınız. Shoujo sevmeyen insanların bile izlediği bir animemizdir kendisi…


Konusu okulun en popüler erkeği ve sıradan sevimli kızı hikayelerinden çok farklı. Gerçek hayatla bağlantısının kuvvetli olmasıdır belki de bu animeyi büyülü kılan…
Hikayemizi anlatmaya başlıyorum. Kızımızın adı Futaba, esas oğlan ise Tanaka-kun.

Kızımız ortaokuldayken sessiz, sakin, erkeklere güvenmeyen bir gençtir ancak bu sessizliği erkeklerin dikkatini çekmektedir bu yüzdende kız arkadaşları ondan uzaklaşır ve dedikodusunu yapmaya başlar. Bu durum onu çok zorlar. Tanaka-kun da sessiz sakin bir çocuk olduğu için Futaba’nın dikkatini çekmektedir.

İlk tanışmaları yağmur yağarken ikisinin de tapınağa doğru koşmasıyla başlar. Pek bir sevimlidirler.


Sadece bakışırlar ve bu duyguların ne anlama geldiğini bilmeden hayatlarına devam ederler. Bu ikilimiz birbirleriyle konuşmaya pek bir çekinmektedir.



Utana sıkıla sonunda Tanaka-kun onu bir yere davet eder. Bu duruma şaşıran Futaba, çekine çekine kabul eder. Ve çok mutlu olur. Saat 7 de kulenin orada buluşalım diye kararlaştıran bu sevimli çiftimiz gerçekten mutludur. O gün gelip çatar. Futaba biraz daha erken saatte gelerek beklemeye koyulur.  Kararlaştırılan saati 2 saat geçmiştir, Futaba hala beklemektedir. Ama Tanaka-kun gelmez. Futaba yıkılır… Eve gelir ve neden gelmediği hakkında fikirler üretir. Okulda konuşmak ümidiyle yaz tatilinin bitmesini beklemektedir. Yaz tatili bittiğinde Tanaka-kun’un taşındığını öğrenir…

 Tanaka-kun’un çıkma tekliği ederken ki hali


Yıllar geçer… Futaba liseye başlarken kız arkadaşları olması için çok kaba,sürekli yemek yiyen ve konuşan bir kıza dönüşmeye karar verir. Lise 1 in 3. dönemine geçen Futaba(bizim eğitim sistemiyle çok farklı) hala kalbinin bir köşesinde Tanaka-kun’un olmasına anlam verememektedir.

 İste o delirdiği sahnelerden biri


Birgün yine koridorda hunhanca ekmek yiyerek dolaşırken, dikkatsizliğinden bir çocuğa çarpar ve çocuk ekmeği tutar. Çocuk “Ne çirkin bir ekmek!” diyerek uzaklaşır. (“Nimet lan o!” dediğinizi duyar gibiyim) Kızımız, çocuğun Tanaka-kun olduğundan şüphelenir ama arkadaşları ona o isimle seslenmediği için kafası karışır.

Bu düşüncelerle eve dönerken çocukla aynı metroya bindiğini hatta aynı mahallede oturduğunu fark eder. Çocuk tapınağa doğru ilerler. Kızımız da meraklı adımlarla peşindedir…

Sonra çocuk isminin Tanaka olmadığını söyler. Kızımız özür dileyerek uzaklaşacakken, çocuk eski hatıralardan bir şeyler mırıldanır. Futaba, Tanaka olduğunu anlar ama ismi değişmiştir. Tanaka değildir artık, Mabuchi Kou’dur.



Kou “3 dönemdir aynı okulda olmamıza rağmen nasıl beni farketmezsin” diye sorar. “Ve bakışırken yine eski duygularım gün yüzüne çıktı. Seni seviyordum. Ancak bu duygular geçmişte kaldı” der.

Kou’nun seni seviyordum derken ki hali






Hikayemiz böyle başlıyor. Sürekli gitgeller yaşanır sonrasında…
Bundan sonra arkadaş olurlar ve her zaman birbirlerinin yanında olmaya çalışırlar.

Ağlarken…






Birbirlerinin acılarına ortak olurken...







Sevgilerini belli etmemek için çabalamaya çalışırken..





Şakalaşırken, birbirlerini düşünürken…









Gerçek duygularını itiraf etmeye çalışırken…


Her animeyi beğenmeyen biri olarak izlediğim en iyi romantik animeydi arkadaşlar. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
   
 Animemizin mangası da var. Ve manga da daha çok bölüm mevcut. Mangasıda şuan bitmiş bulunmakta...

Animesini buradan izleyebilir, mangasını buradan okuyabilirsiniz...

Not : Bu animenin filmi de mevcuttur. Filmi için bu yazıma göz atabilirsiniz.

Sevgiyle kalın 

















16 comments

  1. tatlıymış evet yaaa bi bakıyim tımams :) bi de aramıza hoşgeldiiin. aramızda büssürü korefan var yaaaa, du tanışırsun hepsinleeeee :)

    YanıtlaSil
  2. Haha evet bende çok beğenmiştim. Teşekkür ederim hosbuldumm, bloglarımıza sahip çıkalım :) Hepsiyle tanışırım umarım :)

    YanıtlaSil
  3. dur en kısa zamanda seninle diğer korecileri tanıştırcam kii :)

    YanıtlaSil
  4. Dört gözle bekliyorummm. Çok teşekkür ederimmmm kii :)

    YanıtlaSil
  5. heeey birini bulmuşsun bilee. kore fenomeniii. dikkatlisin. sevindiim :)

    YanıtlaSil
  6. http://korekusu.blogspot.com.tr/
    http://koregunluklerim.blogspot.com.tr/
    http://minervadannotlar.blogspot.com.tr/
    http://maydanozsalatasi.blogspot.com.tr/

    daha var işte biçok.

    ben seni tanıştırcam yavaş yavaş :)

    YanıtlaSil
  7. Eveet, ufak ufak başladımm. Bakalım, daha çok Kore fenomeniyle irtibata geçerim inşallah :)

    YanıtlaSil
  8. Haha, kurtarıcım mısın sen benimm. Yardımseverliğin ve içtenliğin blogundan belli oluyor zaten. Çok teşekkür ederim her şey için :)

    YanıtlaSil
  9. ya baksana, blogunu pisi pisi psikologda yorumundan gördüm. geldim baktım ne güzel şeyler var blogunda ama yorum yok hiç. ayy dedim olur mu hiç öyle şey. demek ki dedim açılamadı bloglaraaa. işteeee böleeee. dur yakında kaynaşırsın. bak kore fenomeni de hemen yakınlaşır ki sanaa :) diğer hepsi de şirincikler işte. bidolu var daha koreci. du zamanla :)

    YanıtlaSil
  10. Doğru söylüyorsun canım. Biraz yazmayı bekledim. Daha çok olmadı açılmaya çalışıyorum. Ama buraları bilmediğim için biraz ürkek davranıyorum. Alışırım zamanla doğru söylüyorsun :)

    YanıtlaSil
  11. Animesinden çok mangasına hayran kaldığım neredeyse ters köşe yapılacak olduğumuz bir anime. Keşke ters köşe olsaydık da souma ile olsaydı demeden edemiyorum... Soumacıyım da ben :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahah Souma'yı hiç düşünmedim baştan belliydi aslında :) Mangasının çizimleri de çok güzeldi. Birde mangası sakız olmadı tadında bitti ondan çok beğendim.

      Ama yine Ao Haru Ride tadında bir manga okumak istersen Strobe Edge'i tavsiye ederim. Aynı mangaka. :)

      Sil
    2. Okudum ben onu B) hatta ao haru rideın mangasını okumadan çook önce okumuştum ilginç bir şekilde. Yine ilginç bir şekilde orda da andy-kunu tutuyordum :) Sanırım animelerde ikinci karaker sendromlarım sıklıkla nüksediyor...

      Sil
    3. Hahah bende tam tersi Ao Haru Ride'i önce okudum ama Strobe Edge'de de aynı tadı aldım :)
      Genelde Kore Dizilerinde ikinci adamı tutuyorum bende hep. Animede nedense 1. adam olsun istiyorum hehe ^^

      Sil
  12. Salam. Bloguna xoş gəldim. :) Bu anime i izləmək istədim. Ümidvaram spoi verməmisniz. Çünki sonda dost qalsalar həm sonunu bildiyim üçün və həm də sevmədiyim sonluq olduğu üçün gərək izləməyim. :/ Cavabınızı gözləyirəm ;) bu arada blogunuzu takipdəyəm, bloguma gözləyirəm ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında dost kalmıyorlar anime yarıda kalıyor ve sonunu mangada tamamlıyorlar :) İzle derim çok şeker bir anime :)
      Blogunuza hemen geliyorum :)

      Sil

Fikirlerinizi önemsiyorum,
Lütfen benimle düşüncelerinizi paylaşın :)