Animelerin Animesi : Dragon Ball Tanıtımı Part-1



Bugün anime tarihinin en iyi, en muazzam, en kadim serisine göz atmak istedik. Az çok anime izleyen birinin, adını duyduğu bir seridir Dragon Ball... Akira Toriyama'nın mangasına 1984’de başladığı ve 1995’de bitirdiği seri, bu zaman çerçevesinde 42 ciltten oluşan 520 chapter'lık bir sanat eseri haline dönüşmüştür.

Anime tarihi Dragon Ball ile başlar…


Bugün sadece ilk seriyi ele alarak başlıyoruz. 

Konusu;

Goku dağlarda tek başına yaşayan güçlü bir çocuktur. Dedesi uzun zaman önce ölmüş ve ardında 4 yıldızlı ışıltılı bir top bırakmıştır.
Bizim temiz ruhlu ana karakterimiz, dedesini o yıldızlı top sanmaktadır. Lakin bir gün Bulma adında ki bir kız ortaya çıkarak elinde ki topun 7 parçadan oluşan bir ejder topu olduğunu söyler.

Her kim 7 ejder topunu toplayıp Shenlong'u(ejderhayı) çağırırsa bir dileği gerçekleşecektir.



Bulma ile beraber dağ evinden ayrılan Goku’nun macerası tam olarak böyle başlar.Ama sanıldığı gibi topları toplamak o kadar da kolay değildir.

Toplar alelade insanların ulaşamayacağı şekilde dünyanın dört bir yanına dağıtılmıştır. Ve bu topları isteyen sadece Goku ve Bulma değildir.

 Seriyi kısaca özetlersek 7 top uğruna verilen dövüş ve savaşlar diyebiliriz.

Tavsiye Eder Miyim?

Seri uzun ve eski olduğu için çizimleri bazılarına itici gelebilir -1980 lerden bahsediyoruz- lakin 2016 Winter sezonunda, animelerdeki çizim ve grafiklere göre üst düzey bir performansı var. Korkmaya gerek yok, Dragon Ball animesi piramitler kadar eski olabilir ancak günümüz teknolojisiyle bile bu animenin üzerine çıkabilen yok.

Animesini izlemek için tıktık  

Ve animenin efsaneleşen openingini buraya bırakıyorum. Zira benim "en" lerim arasında...














6 comments

Fikirlerinizi önemsiyorum,
Lütfen benimle düşüncelerinizi paylaşın :)