Pinocchio Kore Draması İncelemesi





Kore dizi tanıtımına kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu hafta Pinocchio dizisini yorumladım. Dizimizin başrolünde Park Shin-hye ve Lee Jong-suk olduğundan dolayı konuyu merak etmeden izleme isteği uyandırdı bende. Şahsen senaryonun bu derece başarılı olabileceğini düşünmemiştim.


Dizimize vakit kaybetmeden giriş yapıyoruz.


Dizi Künyesi

Adı: Pinocchio 피노키오
Tür: Dram, Romantik,
Yönetmen: Jo Soo-Won
IMDB Puanı: 9.2
Bölüm Sayısı: 20



Dizimizin temeli dokunaklı bir aile dramına dayanıyor. Bir ailenin önemsiz görünen bir yalanla, duyguları hiçe sayılarak, kırıklar içinde kaldığını ve zamanla belirsiz bir noktaya dönüşüp kederle yok olduğunu görüyoruz.

Bu hikayeden geriye kalanlar; birbirinin yaşadığından ve ne yaptığından habersiz iki kardeş ve olayı trajediye dönüştüren, hatasını kabul etmeyen, yasa dışı işler yapan iş adamlarını aklamak için masum insanları peçete gibi kullanan, bunları yaparak da kendini başarılı addeden değersiz bir muhabirdir.




Sonra resimdeki küçük çocuğumuz(Choi Dal Po) bir amca tarafından trajikomik bir şekilde büyütülür. Ve bu amcanın torununa aşık olur. Ancak bu kıza aşık olması birçok sorunu beraberinde getirecektir. Çünkü bu kız; ailesini sözleriyle katleden muhabirin kızıdır.



Choi Dal Po gençlik dönemlerini aptal numarası yaparak geçirmekte, derslerini çalışmakta ama sınavlarda uyuyarak sürekli sıfır almaktadır. Öyle ki arkadaşları ona "Hepsi Sıfır" lakabını takmıştır. Ancak gerçek şudur ki lise hayatının son demlerine geldiğinde merkezi kütüphanede ki tüm kitapları bitirmiştir.


Bir bilgi yarışmasına katılır. Bu yarışmaya aylardır yenilmeyen, kendi okulunun birincisini alt etmeye gelmiştir. Okul 34.sü olduğunu söyleyince yapımcılar, çalışkan olduğunu düşünüp yarışmaya kabul ederler. Ancak okul 34 kişidir. Peki okul sonuncusu, okul birincisini devirebilecek midir? 




Bilgi yarışması birçok olayın miladı olur. Choi In Ha(muhabirin kızı), annesinin yolundan giderek muhabir olmaya karar verir. Choi Dal Po 'da iyi biri olup ailesini katledenlere öfkesini kusmak için muhabirliğe soyunacaktır.

Ve günün birinde mucizevi bir şekilde abisiyle karşılaşır...

Bu arada dizinin ismi neden Pinocchio diyecekseniz hemen cevap vereyim.

Kızımız Pinocchio hastasıdır. Yalan söyleyememektedir. Her yalana yeltendiğinde hıçkırıklarla baş etmek zorunda kalır. Öyle ki kendine bile yalan söyleyemez.

Not: Bu hastalık hayal ürünüdür

Dizide medyanın olayları nasıl çarpıttığını göreceksiniz. İzlerken yurdumun medyasıyla da karşılaştırma fırsatı bulduğum güzel bir dizi oldu.

Tavsiye Eder Miyim ?

Dramayı, komediyi ve aşkı dozunda tutan mükemmel bir senaryoya sahipti. Hatta ve hatta son zamanlarda izlediğim en iyi senaryo ve en iyi oyunculuktu, hikayede tempo hiç düşmedi. Keyifle izleyeceğinizden şüphem yok 


Dizi için tıktık 

İyi seyirler dilerim...





12 comments

  1. Bu diziyi izledim ama bloguma koymadım :)
    Güzeldi, oyuncularda iyiydi, kurgu da!
    Pinokyo sendromu hıçkırıklı haller de çok sempatikti :)

    YanıtlaSil
  2. Lee Jong-suk Secret Garden'de dikkatimi çekince Pinocchio gözüme ilişti. Hemen bitirdim. Gerçkten bu kadar iyi bir senaryo beklemiyordum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Secret Garden'ı Hyun Bin var diye izlemiştim ama pek sevememiştim :)

      Sil
    2. Haha, inanır mısın Secret Garden'i zor bitirdim ben. Ve hakkında yazmak istediğimde bloglarda aşırı beğenildiğini okudum, çok şaşırdım nedense beni de sarmadı. Başrolde ki kızdan dolayı olduğunu düşünüyorum. Hyun Bin daha iyi bir partnere layık diye düşündürdü izlerken :)

      Sil
    3. İte kaka bitirdim o diziyi resmen ben yaa, zevkler işte, hyde jeklly me de Hyun Bin çok iyiydi :)

      Sil
    4. Hyde Jeklly Me'yi izlemedim daha. Şu an I Hear Your Voice'u izliyorum. Onu da sevdim yine, Lee Jong-suk oynuyor diye :) Bitirince ona geçeyim o zaman hemen :)

      Sil
    5. Onun ilk bölümünü izliyordum başka bir diziye zıpladım ama fena değildi aslında niye öyle yaptım ki ben :)
      Evet izle güzeldi :)

      Sil
    6. Haha, tamam canım. Sende devamını getirmelisin bence. Bir olaya kaç farklı şekilde bakılabilir sorusuna cevap veriyor. Harika gidiyor şu an için ama bakalım, sonu nasıl olacak :)

      Sil
  3. Vaovv !! Harika anlatmışsınız :) İzleyesim geldi ama izeyemeyeceğimi ben de biliyorum :))

    YanıtlaSil
  4. Aaa neden, Kore dizisi mi izlemiyorsun yoksa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır, tam tersi zamanım yok :((

      Sil
    2. Allah yardımcın olsun canım, bende tez hazırlıyorum ama kafam dağılsın diye sürekli bir şeylerle uğraşıyorum. Sonra da toplayamıyorum tabi :( En iyisini yapıyorsun. Önceliklerini halledersen, hobilerini gönül rahatlığıyla gerçekleştirebilirsin :)

      Sil

Fikirlerinizi önemsiyorum,
Lütfen benimle düşüncelerinizi paylaşın :)