Zankyou No Terror - Anime İncelemesi



Anime Künyesi

Adı: Zankyou No Terror
Tür: Psikolojik, Gerilim
Yapım Yılı: 2014
Bölüm Sayısı: 11
IMDB Puanı: 8.3

Uzun bir aradan sonra, yine ben, yine bomba gibi bir inceleme yazısı…

Serimiz 2 kafadarın Amerikan üssüne girerek atom bombası çalmasıyla başlıyor. İsimleri olmayan ve kendilerine NİNE ve TWELVE diyen henüz 17 yaşlarında iki Japon gencinin hayatlarını ve arkalarında bıraktıkları karanlık izlerini konu alır. Bu 2 genç, kendilerine SFENKS ismini takıp bir video çekerek sosyal paylaşım sitesine koyar. Videoda ülkenin bir yerinde(!) bomba patlatacaklarını, aynı zamanda bombanın nerede patlayacağını belirtirler.


 Nerede patlayacağını belirtmişlerdir ancak bu yeri bulmak için polis memurlarının bir labirentten geçmesi ve kısa sürede önlerine çıkan yol yığınından en doğrusunu seçmeleri gerekmektedir. Bu sancılar, seride sözde terörist-polis kovalamacasının başlamasına ön ayak olur. Tüm polis departmanı bilmeceyi çözmeye odaklanmışken Shibasaki adında bir dedektif ortaya çıkar ve cevabı bulur, bundan sonra Shibasaki ile SFENKS ekibi arasında kıyasıya bir mücadele başlar.





Daha sonra SFENKS grubunun tehlikeli gözükse de hiçbir insana zarar vermediğini fark eder. Shibasaki olayın içine girdiğinde gerçeği öğrenir:

Aslında Japon hükümetinin; 8 yıl önce Athena projesi adını verdiği, 26 tane yetim ve üstün zekalı çocuğun bir yetiştirme yurduna toplayarak deneylere maruz bıraktıkları, zihinsel ve bedensel olarak çocuklara zarar verdikleri NİNE & TWELVE’ nin o dönemde yetiştirme yurdunda yangın çıkarttığı ve yarattıkları kaos ortamından faydalanıp kaçtığı, diğer çocukların ise deney sonucunda öldüğü (biri hariç) tespit edilir.

Deneylerin asıl amacının ise Japonya’nın kanayan yarası olan, etkisi hala süregelen atom bombasının, intikamını almak olduğu ortaya çıkar. Japon Sağlık Bakanlığı eğer projeyi başarabilirse, herkesten daha zeki ve yetenekli bir insan ırkı yaratıp, üstün teknolojinin sınırları üzerinde bir silah tasarlayarak ABD’den HİROŞİMA VE NAGAZAKİ' nin intikamını almak istemektedir.

Animenin sonuna doğru Shibasaki; NİNE ve TWELVE' nin amacına dikkat çekerek kendilerinin ve arkadaşlarının yaşadıkları sıkıntıları tüm dünya hükümetlerine ve insanlarına bildirme isteğini dile getirir.

En sonunda Amerikan hükümetinin Twelve'i kurşun sıkarak öldürmesi, Nine'nın beyin foksiyonlarında ani sorun yaşamasına sebep olacaktır. Nine'nın Shibasakiye söylediği son cümle ''Shibasaki-san bizim de yaşadığımızı unutma" dır.




Asıl suç; 24 canın intikamını almak için terörist ilan edilen 2 gençte mi, yoksa bu canları kobay faresine çeviren hükümetlerin midir?


Anime için burası 

Sevgilerimle...

4 comments

  1. Şu sınav biter bitmez izleyeceğim animeler listesinde ilk üçe girdi teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Değişik bir konusu var gerçekten. İzledikten sonra da beğeneceğinizden eminim :)

    YanıtlaSil
  3. Çok özel, çok güzel bir anime gerçekten. İzleyenlerin mutlaka seveceğini düşünüyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle. Klişe bir konusu yok, her şeyden önemlisi :)

      Sil

Fikirlerinizi önemsiyorum,
Lütfen benimle düşüncelerinizi paylaşın :)