Healer Kore Drama Yorumu ve İncelemesi/2014-2015

kuklayazar.blogspot.com



Healer dizisini çok yakın bir zamanda izleme fırsatı yakaladım. Remember dizisinden önce tanıtacaktım ancak yazmak bugüne kısmetmiş. 


kuklayazar.blogspot.com


Konuya geçmeden önce birkaç söz söylemek istiyorum. Dizimizin çıktığı vakitlere başrol oyuncusu Park Min Young çok eleştirilmişti. Paspal görüntüsüyle eğreti durduğu bile söylendi ancak ben bu kızı gerçekten çok başarılı buldum. Oyunculuğuna fazlasıyla dikkat ettim. İnanılmaz bir iş çıkarmıştı. Belki de günlük hayatta tarzım ona çok benzediği için özümsemiş bile olabilirim bilemiyorum. Sonuçta güzelliğinden bir şey kaybetmediğini Remember dizisinde gösteriyor(Remember dizisi için tık)



kuklayazar.blogspot.com

Ji Chang Wook, Healer karakteriyle ve gösterdiği tiplemeleriyle inanılmaz bir oyunculuk performansı sergilemiş. Bu kadar güçlü birinin, korkak görüntüsü ve zengin bebesi tavırlarını da aşırı beğenmiş bulunuyorum.

kuklayazar.blogspot.com

Ayrıca Kadın Healer karakteriyle benim gözümde devleşen biri daha vardı ki hacker rolüyle harikalar yarattı. Söylemeden geçemeyeceğim bir başka şey ise, Old Boy' da oynayan ve çoğunlukla dizi çekmeyen Yoo Ji Tae ile karşılaşmaktı.


Tavsiye Eder miyim?

Dizimiz çerezlik bir dizi değil. Bu yüzden sakin kafayla izlemek yararımıza olur. İlk 6 bölüm pek bir şey anlamayacaksınız o yüzden paniğe kapılmayın daha sonrasında taşlar yavaş yavaş yerine oturuyor olacak.

Ağır aile dramı yok. Konu itibariyle beğendim.1980 yıllarındaki Kore Darbesine de inceden değiniliyor.Tek olumsuz eleştirim ise aksiyonu yeterli bulmamam. Daha göz dolduran dövüş sahneleri bekledim. City Hunter ile ister istemez karşılaştırdım. Bu yüzden bir tık aşağıda kaldı bana göre.
Ancak diziyi bitirirken büyük üzüntü yaşadım. Gerçekten kaliteli bir yapımdı.

Dizinin Künyesi:
Tür: Aksiyon,Komedi,Romantik
Yapım: 2014-2015/Güney Kore
Bölüm Sayısı: 20
Konusu:
Kim Moon-Ho (Yoo Ji-Tae) büyük bir yayın şirketinde popüler bir muhabirdir. Bir gün geçmişte yaşanan bir davanın gerçek yüzünü öğrenir. Bilerek dava ile alakalı insanlara yaklaşır ve onlara yardımcı olur. Bunları yaparken, o doğruluk ve inançları ile mücadele eder.

Bu arada, Kim Moon-Ho'ye internet muhabiri Chae Young-Shin (Park Min-Young) ve aynı zamanda "Healer" olarakta bilinen Seo Jung-Hoo (Ji Chang-Wook) bu davayı çözmede yardımcı olur.

Diziye göz atmak için tık;

Sevgilerimle...

25 comments

  1. ben kızı beğenmiştim, güzel kız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha aynen, Remember'da beğenmiştin. Cidden çok hoş ve alımlı :)

      Sil
  2. Çok güzel anlatmıssın ilk bölümünde sıkıldığım için izlemediydim ancak artık başlamalıyım kısa zamanda diye düşünüyordum senden böyle anlatınca kısa zamanda izlemeliyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğim gibi canım anlaması biraz güç. İlk 6 bölümde dişini sıkarsan hikaye açılıyor. Ama işte o kısmı atlatmak önemli. Eğer izlemediysen aksiyon anlamında City Hunter dizisi Healer'dan daha iyi :)

      Sil
  3. Merhaba blogunuz cok tatlı bende takip ettim beklerim :)

    YanıtlaSil
  4. Ben hic anime izlemedim yabanci dizi hastasiyim aslinda.ama anime tecrubem sifir.cokta mrk ediyorum.bu baglamda ba ba ilk hangisini tavsiye edersiniz?ben vampirli ya da boyle bilimkurgu turunu cok seviyorum. Arti blogunuzu cok sevdim tebrik ederim bende sizi beklerim bana :) selamlar onerinizi de mrk ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen gelirim tabi ki :) Eğer Vampirli bir anime izlemek isterseniz Helsing'i önerebilirim. Bilim kurgu tarzında da Steins Gate izleyebilirsin canım. Steins Gate animesi türünde gayet başarılıdır. İlk 4 bölümden sonra anime kendiliğinden gidiyor :)

      Sil
  5. Hişştt kuklamu,ne anlattığını anlamıyorum biliyorsun ama adını çeşitli bloglarda görünce içim ısınıyor,akıllı gençleri seviyorum ne yapayım..Benim 17 likler ,özellikle de kızım bakıyor sayfana arada bir.Üniversite sınavı var ya çok takılamıyorlar.Ama aklımdasın bil istedim.Haa bir kız bir erkek benim 17 likler,haa ikizler yahu,ondan aynı yaştalar,heheheheh

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ablacım. Kardeşlerime selam söyle, bloguma uğramalarına çok çok sevindim :) Ayrıca diktiklerini heyecanla bekliyorum :) Yorumun için çok teşekkür ederim ablacım :)

      Sil
    2. Aldım mesajını ablacım, Kuklamu ne demek bilmiyordum, belirtmen hoş oldu. :) Seninle aynı düşüncedeyim katılıyorum kesinlikle. Ama sanırım dediğin gibi oldu :) Daha da iyi olacak, mesajını aldım, çokta haklı buldum :)

      Sil
  6. Başroldeki çocuk aynı kim jaejoong <3 onun jaejoonga benzerliğinden başta diziye konsantre olamadım ama sonra diziyi sevdim. City hunter tarzında. Blogunuzu yeni keşfettim takibe aldım. Bende bloguma beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahha aynen benziyor gerçekten. Sanırım Park Min Young'dan dolayı City Hunter ile ister istemez karşılaştırdık. Aksiyon anlamında bir tık aşağıda kaldı bana göre.
      Bende ilk 6 bölüm adapte olamadım, sonra sonra taşlar yerine oturmaya başlayınca keyif aldım.
      Hemen geliyorum blogunuza :)

      Sil
  7. Moorim School'u da izle kesinlikle. Mükemmel bii dizi *-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. bölümdeyim canım, izliyorum bakalım neler olacak ^^

      Sil
    2. İzledin mi şimdi bakalım? :D Yorumunu kesinlikle bekliyorumm

      Sil
    3. 4. bölümüde izliyim :) şu an yarısındayım. Dizi yeni yeni açılmaya başladı :)

      Sil
    4. İlahi kitap avcısı :) İzledim ve be-ğen-dim :)

      Sil
  8. Bir dizi arayışındaydım ve bu tam bana göre sanırım:))) İzleyeceğim, teşekkürler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim ki. Biraz anlaşılması güç ama daha sonra hikaye seni içine alacak :)

      Sil
  9. sırasıyla bir çok dizi, film yazdım bunu da yazıyorum çok hoşuma gitti, vakit buldukça izleyeceğim :) çok özledim Kore dizilerini <3 ellerine sağlıkk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya izle o zaman bir an önce. Koreye meraklısın belli ki. Kore Postlarına baktım çok hoşuma gitti. Yakın zamanda yazılarının hepsini teker teker okuyacağım :)

      Sil
  10. çok güzel olmuş. Bende yeni bloglar görmüş oldum :) Bloğuma beklerim http://agulumsemesi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Fikirlerinizi önemsiyorum,
Lütfen benimle düşüncelerinizi paylaşın :)