Shigatsu wa Kimi no Uso Animesi

kuklayazar.blogspot.com


Bu anime nasıl anlatılır bilemiyorum. Gerçekten beni bu kadar derinden etkileyen bir anime olmuş muydu diye de düşünmeden edemiyorum.

Harika diye tanımlayamıyorum daha öte ve derinden bir animeydi bu. Kendi türünün en iyilerinden biriydi muhakkak. Sonu yürekten sarstı. Durulan bir deniz nasıl bir anda köpürüyorsa, işte bu animede de ritimler büyüyerek çoğaldı bazen istemsizce duruldu ve kendisini eleştirdi.

Ayrıca içinde dramdan komediye her türlü insani duyguyu barındırdı. Yaşamanın ve hayata iz bırakmanın ne kadar değerli olduğunu, aslında kimseye aldanmadan içinizden geleni yapmanız gerektiğini ancak böyle mutlu olunabileceğini dokunaklı bir şekilde ulaştırmayı başarabildi biz izleyicilerine...




 Mangası Kodansha Manga Ödüllerinde en iyi shounen dalında ödül almıştır. -


Konusu:

Piyano dahisi Arima Kousei, çocuk müzisyenler yarışmasını kazandıktan sonra herkes onun adını öğrenmiştir. Birçok çocuğa örnek olmuş, hayatlarına dokunmuş ve onu dinledikten sonra piyano çalmak istemişlerdir.


kuklayazar.blogspot.com


Fakat; ona en çok destek veren annesinin ölümünden sonra zihinsel ve duygusal bir çöküş yaşayan Kousei, artık kendi piyanosunun sesini bile duyamaz hale gelmiştir. Bu olayın üstünden uzun zaman geçse dahi, piyanoya dokunamayan Kousei, bütün yaşamının böyle gideceğini düşünürken, tanıştığı bir kız her şeyi değiştirecektir.


kuklayazar.blogspot.com



Başına buyruk bir kemancı olan Miyazono Kaori, Kousei'nin müzik hayatına geri dönmesine yardım eder ve onu alışık olmadığı bir stilin içine sürükleyerek yeni şeyler keşfetmesini sağlar.


Künyesi:
Tür: Müzik,Dram,Shounen,Okul
Yapım Yılı: 2014/Japonya
Bölüm Sayısı:22
Myanimelist puanı: 8,9
Türkanime puanı: 9,4

  

Not: Klasik müzik seviyorsanız da sevmiyorsanız da eşsiz piyano melodisinin bitmesini istemeyeceksiniz...

Animeye göz atmak için tıktık;

Final müziği için;












16 comments

  1. aslında buraya bir dünya şey yazmak istiyorum şu an ama konuyu o kadar güzel anlatmışsın ki başka bir şey diyemiyorum Kalem Kuklası. mangasının ödül aldığını bilmiyordum, sayende öğrenmiş oldum. bu animeyi usagi drop'dan sonra izlemiştim, usagi drop'dan sonra yine, dingin, yer yer güldüren bir seri arıyordum. konuları benzer bile değil, ama her ikisi de hayatın tam içindeki olayları oldukça keyifli bir şeklide anlatmıştı. şu an yazında da müziğini görünce dayanamayıp açtım. ^^ ne iyi edip eklemişsin. harikasın. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuları sınıf gözetmeden tüm insanları kucakladığı için bu kadar etkiliyor belki de. İnanılmazdı tek kelimeyle. Katılıyorum bütün düşüncelerine rivcimm ^^

      Sil
  2. Ya bu anime çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok -sonsuzçoklar- güzeldi. Müzikleri ve karakterli olsun muhteşemdi ve yeri de bende çok ayrıdır :'))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle! Bu vesileyle bu muhteşem animeyle herkes tanışır umarım. Unuttuğumuz duyguları bize hatırlatan cinste, yüreğe dokunan bir hikayesi vardı :)

      Sil
  3. çizgi film veya animasyon izlmeyi çok severim 24 yaşımda olmama rağmen 'minyonlar'ı defalarca izlemişimdir, bunu söylememin nedeni şu, hiç anime izlemedim yazınız dikkatimi çekti okumak istedim ve anlatışınızı çok beğendim.

    müzikleri ne kadar hoşmuş bu yazıdan sonra fırsat bulduğum da kesinlikle izleyeceğim iyi akşamlar ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka izlemeniz dileğiyle, çok etkileneceğinizden eminim. Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim ^^

      Sil
  4. japonya yolcusuyumorda izler seni hatrlarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı yolculuklar, ne de güzel. Orada güzel vakit geçirmeniz dileğiyle ^^

      Sil
  5. Benim pek anime bilgim yok demek ki siz anlattıkça ve izledikçe öğreneceğim, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ülkemizde yaygın değil anime kültürü ama olsun, ben çok severim. Türk dizilerinden daha iyi bir kategori gibi geliyor bana. Bende teşekkür ederim :)

      Sil
  6. Bu animenin müziklerine bayılıyorum! Özellile ders çalışırken kısık sesle dinlemesi çok iyi geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dinlendirici, harika bir müzik ayrıca dokunaklı... Yorumun için teşekkürler Zuri (:

      Sil
  7. Animenin tüm ost dinliyorum. İzleyip bitirdikten sonra boğazımda yumru oluşmuştu, hüngür hüngür ağlamıştım. Kaori :( Beni derinden etkileyen bazı animeler var bu da onlardan biri. Animeler ayrı dünyalar gerçekten. Eline sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi, söylediklerini çok iyi anlıyorum. Son bölümün başından sonuna kadar ağladım çünkü. Çok derinden bir animeydi..

      Sil
  8. Bol bol sövdüm final sahnesinde tüm neşem kaçtı. Öyle final mi yapılır, kahroldum burada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son bölümün başından sonuna kadar ağladım gerçekten, gözyaşlarım dinmedi :) Haklısınız bu konu da :)

      Sil

Fikirlerinizi önemsiyorum,
Lütfen benimle düşüncelerinizi paylaşın :)