Signal Kore Drama Yorumu ve Tanıtımı / 2016

Signal Korean Drama-Signal Kore Dizisi


Bu senenin gizem ve polisiye kategorisindeki yeni, taze ve başarılı dizilerinden biri Signal. İlk bölümden itibaren damakta dizi değilde film izliyormuşcasına bir tat bırakıyor. Dizi ilerledikçe ilgi çekici bir hal alıyor. Şahsen bende bu kadar kaliteli olacağını düşünmemiştim. Aşk temasından biraz sıyrılmak isteyenlere güzel bir durak sunmuş senarist...


İlerledikçe fantastik tarafı daha iyi bir şekilde işlenmeye başladı. Aslında konusunu 2016 kış sezonu animelerinden biri olan Boku dake ga Inai Machi'ye benzetmeye de başlamıyor değilim(ayrı bir yayın olarak paylaşacağım).

Gizem, Fantastik, Polisiye kategorisinde bir dizi izlemek istiyorsanız 22 Ocak'ta açılışını yapan bu diziye göz atmanızı öneririm(Dizi için tık).


Signal Korean Drama-Signal Kore Dizisi


Signal Dizisinin Künyesi:
Tür: Dram, Aksiyon, Fantastik, Gizem
Yapım Yılı: 2016/Güney Kore
Bölüm Sayısı: 16(kesinleşmedi)
Daum: 8,7
Konusu:
Günümüzde yaşayan bir teğmen ile geçmiş yıllarda yaşamış bir polis arasında bir telsiz vasıtasıyla iletişim kurulur ve günümüzdeki davaların seyrini değiştirecek sonuçlar elde edilir. Lee Je-Hoon dizide, bir suç profilcisi olan Park Hae-Young karakterini canlandırmaktadır. Uzun zamandır çözülememiş davalar için kurulan bir soruşturma ekibinde görev yapmaktadır. 
Sıcak bir kişiliğe sahiptir ancak kendisi de bir polis memuru olmasına rağmen polislere güvenmemektedir.Kim Hye-Soo dizide, günümüzdeki bir dedektif olan Cha Soo-Hyun karakterini canlandırmaktadır. Park Hae-Young (Lee Je-Hoon) ile beraber uzun süredir çözülememiş davaları çözmek için çalışmaktadır. Cho Jin-Woong dizide, geçmişteki bir dedektif olan Lee Jae-Han karakterini canlandırmaktadır.


Sevgilerimle...









41 comments

  1. Uzun süredir polisiye izlemiyordum başlasam mı ki :3 Ama yok durmalıyım :)) Ben bunu da listeme alayım en iyisi ^^ Ellerine sağlık *

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahah bende bu aralar bir boşum. Ne var ne yok şöyle bir izleyim dedim. Eğer gün gelirde polisiye izlemek istersen bu diziye bakarsın :)

      Sil
  2. Bu aralar bir sürü yeni kore dizisi başladı. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle ama Cheese in The Trap ve Moorim o kadar dikkat çekiyor ki, bazı diziler göz ardı ediliyor ister istemez :)

      Sil
  3. Çok güzel gözüküyor +_+ Hem madem aşk yok, o zaman ağlak sahneler de yoktur değil mi =) Ay çok mutlu oldum. Gizem-polisiye türünü zaten severim, bir de Kore dizileri ayrı güzel oluyor =D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende sürekli ana teması aşk ve ilişkiler olan diziler izlediğim için güzel bir durak oldu Signal. Baya beğendim, 4. bölümde zaten. Polisiye, Gizem ve Fantastik seviyorsan eğer bakabilirsin Tuhaf Şeyler Dükkanı :)

      Sil
    2. Veee şimdi Signal izleme zamanı =) Bu arada, Serra diyebilirsiniz =D Bir de ben siz mi diyeyim, sen mi diyeyim bilmiyorum.. Hangisini tercih edersiniz??

      Sil
    3. Tamam Serracım. Yok gerek yok öyle siz filan demeye. Sen de kalem de kukla de. Nasıl rahat hissediyorsan öyle de :) Umarım beğenmişsindir Signal'i :)

      Sil
  4. Fragmanlarını görüyordum hep ama biraz polisiye diye çekindim başlamaya açıkcası. Fantastik yönü varsa bir şans veririm ama :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bende favorilerde olmadığı için başlarken biraz şüphelendim ama MyDramaList'te üst sıralarda olduğunu görünce bir şans vereyim dedim. İyi ki vermişim diyorum güzel gidiyor :)

      Sil
  5. Bu sıralar aksiyona sardığımı söylemiştim, iyi denk geldi bu dizi. :) Bir de bir şey rica edeceğim, biraz Kore yapım film izlemek istiyorum da film önerin var mı? ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa tabi Daisy var bak bu güzeldi ama romantik ve dram ağırlıklı. Biraz daha psikolojik istiyorsan Old Boy'u öneririm Lee ancak Old Boy biraz ağır :)

      Sil
    2. Birde A Werewolf Boy bu film gerçekten iyiydi. ^^

      Sil
  6. Fantastik bir öyküsü varmış. Özellikle telsizle geçmişle bağlantı kurmak cümlesi zaten bir fantastik konu hayranı olduğum için izlemem için neden oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha Senide Kore Dizilerine çektik ya Serdar. Başka bir şey demiyorum :)

      Sil
  7. aaa,nasııl sıkı takipçisiyiim,nasıııl anlarııımm,ay ne yapayım,yorum bırakmak için Koreci gibi yapıyom.Nasılsın kuklamu,yaz güzel güzel ,aferim benim miniğime,hihihihihi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahahh Sevda Abla nasıl sıkı takipçimsin. Kore Dizilerine ilgin olmadığı halde beni mutlu etmek için yazıyorsun. Çok teşekkür ederim ablacım hihi ^^

      Sil
  8. Bu diziden haberim yoktu. Görmedim dizi sayfalarında da. Sanırım algıda seçicilik var, diğer diziler gözüme çarpmıyor :) Polisiye dizilerini severim. Bakayım bir ilk bölümüne :) Bu diziden beni haberdar ettiğin için teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cheese in the Trap ve Moorim o kadar konuşuluyor ki, bu diziler gözden kaçıyor. Belki de ana tema aşk olmadığından, izleyicinin dikkatinden kaçıyor ama ilk bölümünü izlersen dizi değilde film izliyormuşcasına bir his uyandırıyor Red :) Aksiyon ve Gizem seviyorsan tavsiye ederim :)

      Sil
  9. aa çok yeni ha ya nası yetişiyon ya hepsine lanç baks bu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahah Deep Sunbaee bu aralar biraz boşum. O yüzden hem birikmesin hem ne izlediğimi unutmayım diye yazıyorum valla :)

      Sil
    2. yaz da seçenek çok olsuuun oleeeey sunbaeeee :)

      Sil
  10. Polisiye iyidir. Bu arada cok hızlısınız. Kore askı böyle bir şey olsa gerek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ama Kore aşkından değil birkaç aya kadar çok tempolu bir döneme gireceğim o tempolu dönemde blogumla ilgilenmek adına dizileri biriktirmemeye gayret ediyorum :)

      Sil
  11. Ya poff.. Ben de bu diziyi izlemek istiyorum bu diziyi, gerçekten de çok istiyorum. Ama bu aralar hiç zamanım olmadı :* Yarın başlıyorum ama, söz bak! :D
    Bu arada fantastik demişsin? Merak ettim şimdi :D
    Çok öptüm, görüşmek üzere, sevgilerimle :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende 4. bölümünü yeni bitirdim ki inanılmaz kaliteli bir polisiye olduğunu söyleyebilirim çok hızlı geçiyor ve senaristin yüreğine sağlık.
      Tereddütsüz başla gerçekten :)

      Geçmiş 1980 yıllarla iletişim kuruluyor dizi de. Kurgu gayet başarılı
      Bende öptüm KitapAvcısı bu arada Moorim güzel gidiyor beğendim ^^

      Sil
  12. uu aksiyon varsa alırım bir dal ;) hele sen önerdiysen tımamdır haftasonu buna bi bakayım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahah bende severim ki aksiyon. Yorumlarınla çok mutlu ediyorsun beni Gözdecim hihi :)

      Sil
    2. canım benim bende senin yorumlarını görünce ayrı mutlu oluyorum :) özellikle içimden gelen yazılarımda beni anlayan yorumlar bırakıyosun daha çok mutlu oluyorum ;)

      Sil
    3. hehe holeyy, duygularımız karşılıklı holeyy !! ^^

      Sil
  13. gizem ve fantastik varsa severim :)
    çok tatlı anlatmışsın, iyi seyirler :)

    YanıtlaSil
  14. islam bey 2 yazımın yorumlarında sana bir mesaj var kiiii sunbaeeee yaaaa :)

    YanıtlaSil
  15. Ay aslında güzel bir diziye benziyor ama başlasam mı bilemedim... Final yaptı mı acaba? Sonu güzel bitmişse izlerim herhalde...

    Daha şubata yeni girdik ve bu dizi 2016 çıkışlı ise finali olmamıştır ben biraz daha bekliyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Final yapmadı 5. bölümde şu anda. Bence bu senenin gölgede kalan kaliteli yapımlarından. Çok iyi bir polisiye :)

      Ama bölüm beklemeyi sevmiyorsan biraz daha bekle derim ben ^^

      Sil
  16. Ben bu dizideki o genç oglana uzun zamandir hastayim ama huyum kurusun ki kore yapimlarinda aksiyon dizilerini izleyemiyorum. Sana keyifli seyirler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha bende aksiyon pek sevmiyordum artık seviyorum. Adamın hayranıysan şöyle bir göz gezdir derim ben :) Teşekkür Ederim :)

      Sil
  17. Bu dizi mükemmeldi ya. Abartmıyorum değil mi?
    Böyle kaliteli yapımları çok arıyorum ben.
    Kendi blogumda da öve öve bitiremediğim bir yazı yazmıştım bununla ilgili. Umarım ikinci sezonu gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çok güzeldi :)
      Görmedim yazını, bakıyorum hemen :)

      Sil

Fikirlerinizi önemsiyorum,
Lütfen benimle düşüncelerinizi paylaşın :)