Madde Değil Mana Arayışı



Merhaba dostlar,

Anime, Manga, Kore Drama yazacağım demiştim oysaki. Kendi duygularımı yaza yaza bir hal olacağım yakında...

Yazdım, yazmasam ağlayacaktım der ya Palyaço şiirinde Turgut Uyar. İşte bende öyle hissediyorum, yazmasam ağlayacağım belki de. Ya da dur ağlamam yine ben, ağlayamadığımı unutmuşum bir an için.

Dibi görünce derler ya "
Dibe vurduğunda gidilebilecek tek yön yukarısıdır" diye. Gerçekten öyledir bence de. O kadar rahata alışmış ki bünyem, küçücük bir imtihanda sarsılıyorum birden. Neden böyle oldu diyorum. 

Rabbim unutmuyor sonuçta bu iyi bir şey demeyi akıl edemiyor "ben".

Madde değil mana arayışındayım diyorum kendime. Kendimi tamamen maddeden soyutlayıp mana deryasına bırakmak istiyorum çoğu kez başaramıyorum ne yazık ki.

Yaptığım yanlışlar geliyor aklıma. Başta ne kadar da doğru gelmişti halbuki. Yanlış yaptığımı kabulleniyorum mesela ilk önce ama bunu kabullenmek "Hep yanlış mı yapacağım artık?" sorusunu doğuruyor içimde.

Duygularımla savaşa giriyorum, girmem gerekiyor gibi geliyor. Şu sıra tek düşündüğüm duygulardan sıyrılıp sadece mantık çerçevesinde hareket etmek. Biri bana nasıl yapıldığını söyleyebilir mi? Oluyor mu böyle şeyler, yapılabiliyor mu mesela. Duygular hiçe sayılabiliyor mu?

Girdaba girdim, sarıyor benliğimi tüm okyanus. Çıkmak istiyorum... Ya dibe batacağım ya şans eseri kendimden geçip bir gün kumların arasında bulacağım bedenimi.

Tabii şu var. İkisi de imtihan. Batmakta imtihan, kendinden geçmekte...

Rabbim madde düşüncesi değil, mana düşüncesi versin diyerek noktalıyorum.

Rabbim herkese en istediğini hayırlıysa eğer, 
afiyetle versin.

Gelgitlerle dolu bir yaşamdan bildirdim.
Anlam karmaşasıyla dolu ruhum, size en iyi dileklerini iletiyor.
Görüşmek üzere Sevgili dostlar :)

18 comments

  1. Sadece zaman ihtiyacın var... Duygularınla savaşmadan da doğruyu bulabilirsin. Kendini kontrol edip hep yanlış yapıyorum diye düşünürsen kaçınılmaz olarak yanlış yaparsın. Araştır, incele, elekten geçir, doğruların aslında ne kadar kolay olduğunu göreceksin. Ayrıca hata yapmayan tek varlık nedir? O halde hata yapmaktan korkma, hatayı tekrarlamaktan kork. Gülümse ve devam et!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlış olan insanın hata yapması değilmiş, hatada ısrar etmesiymiş doğru söylüyorsun Calimero. Hakkın var. Kontrollü olacağım diye kendimi yiyip bitiriyorum. Sanırım en doğru olmayanda şu yaptığım şey :)

      Sil
  2. Soruna vereceğim cevap hayır. Zira insan duygulardan ibaret sanki. Mantık çoğu zaman devreye girmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bir tuhaflık yok o halde. Mantıklı düşüneceğim diye duygusuz davranmaya devam edersem sanırım ister istemez kötü bir duruma kendimi sürüklüyor olacağım.

      Teşekkür ederim yolcu :)

      Sil
  3. Merhaba,

    Duygularımızı hiçe saydığımızda herhalde insan olmaktan da çıkarız... Dibi görmeniz, dibe ayaklarınızı sertçe vurup hızla yukarı çıkmanızı diliyorum :)

    Renkli günler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama çok güzel bir dilek bu. Çok teşekkür ediyorum. Tüm sıkıntılı ve darda olan insanlara Rabbim yardım etsin İnşallah :)

      Size de efendim!

      Sil
  4. İnsanız ya, pat diye anlamıyoruz doğruyu. Yanlışlar yolundan geçmek şart be kukla. Hem ne malum girdabın dibinde yemyeşil bahçe olmadığı; ne malum batmak, sıcak sahillerden daha mutlu etmez bizi. Dalgayla cebelleşip yormayalım kendimizi. Bakalım batacak mıyız, çıkacak mı.
    Hem kimseye çekemeyeceği yük verilmez diyor Rabbim. O güçlüsün diyorsa bize de güçlü olmak düşer.
    Sen yine
    Gülücüklü Kal...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her zaman düşüncelerinle, cümlelerinle içimi ferahlattığın ve hafiflettiğin ayrıca göremediğim ve o an idrak edemediğim düşünceleri pat diye yüzüme söyleyip beni kendime getirdiğin için çok mu teşekkür etmeli bilemiyorum çünkü teşekkür etmekle hakkını ödeyemeyeceğim. Allah razı olsun Sevgili Talha!

      İyi ki varsın. Hep beraber gülücüklü kalalım İnşallah :)

      Sil
  5. Canım arkadaşım kendini daha iyi hissedeceksen sen yaz ben her türlü okurum. Önerdiğin dizileri, kitapları da okurum içimden gelerek yazdığın duyguları da seve seve okur sana destek olmaya çalışırım.

    Öncelikle hatalar hepimiz için geçerli 'hata' olduğunu anlayabilmemiz için o yoldan geçmemiz lazım. Asıl önemli olan konu sonraki adımdır, bundan öncekileri aklından çıkar ve önüne bak diyorum. Eğer yapabilirsen bulunduğun ortamdan uzaklaş daha iyi hissettiğini sende farkedeceksin. Ve duygular hiçe ne yazık ki sayılamıyor.

    Olumsuz her duyguyu da mutlu hale dönüştürmek sadece senin elinde. Ne zaman canın sıkılır da konuşmak istersen ben bir tık ötendeyim biliyorsun ;) İnşallah en kısa sürede iyi olursun canım benim ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Gözde şu ilk cümlenle zaten nasıl bir moral verdin bana anlatamam yani :)

      Canımın yanmasını istemediğimden olsa gerek "hata" yapmaktan kaçınmaya çalışıyorum. Belki de hata değil, hata olup olmadığını önemsemeden hata damgası yapıştırmakta beni hüsrana uğratacakmış gibi.

      Ortamdan tek hamlemle uzaklaşamadım, arkama bakmaya çalıştığımı fark ediyorum yarı yolda. Sanırım arkama bakmamak ve geri dönmemek için geçtiğim köprüleri beraberimde yakmam gerekecek.

      Bu kadar yakınım olan bir arkadaşıma, hiç mi hiç yazmadım değil mi? Yazacağım mutlaka. Fikrini almak istiyorummm :)

      Sil
  6. Canım işin içinde duygu varsa mantıkla hareket etmek kolay olmuyo ama bi karar al durabildiğin kadar dur dene pes etme başaramazsın diye bişey yok biraz daha canım yanar hayırlısı neyse o olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin tek dileğim en doğrusu, en hayırlısı oluyor ama sanırım biraz daha cesaretli olmam gerekli :)

      Sil
  7. Okurken üzüldüm , karamsarlaştım :(
    Bazen yaptığım yanlışlar geliyor ve üzülüyorum .
    Bazen kafayı sıyırıyorum resmen aklıma geliyor hatalarım ve ağlıyorum :(
    Mutsuzum ...
    Şükretmek lazım ama ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şükrediyorum bende ama bu ara ağlayamama yetisi kazandım. Ağlamak istiyorum içimdeki boşluğu beraberinde akıtsın bedenim diye ama bedenim acıyı bastırmayı yeğliyor :)

      Rabbim sonumuzu hayır etsin :)

      Sil
  8. peki ama noldu ki söleseneeee. okul mu aile mi arkadaş mı kalp mi nasıl şeyler olduuu üzülmeeeee sanbeeeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahahah Sunbaee nasıl güldüm yorumuna ahahha. Cevabını bildin sen bence. En çok sen bilmiş olmalısın :)

      Sil

Fikirlerinizi önemsiyorum,
Lütfen benimle düşüncelerinizi paylaşın :)