Yeni Bir Yazı Dizisine Başlıyorum : TESETTÜR

Tesettür





Merhaba sevgili dostlar,
Uzun zamandır buralarda yoktum.
Son yazımda radikal kararlar almak üzereyim, aman dualarınızı eksik etmeyin demiştim(yazım için)
Etmemişsiniz...
Nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Sonunda yapmak istediğim şeyi gerçekleştirdim.
Başlıktan anlayacağınız gibi bu konuda kararlar ve adımlar atma sürecindeydim.

Çok şükür ki Rabbim nasip etti. Bu süre zarfında tesettür hikayeleri aradım ama tam anlamıyla bu konuya derinlemesine giren bir kaç kişi haricinde kimseye rastlamadım. Genelde kızlarımız “Benim küçük yaşlardan beri hep aklımda vardı zaten.” demişler. Böyle denilmesi benim -o zamanlar- hevesimi kırıyordu. Çünkü bu düşünce “Benim aklımda gayette yoktu.

Tesettüre girme kararım ve sürecim hiç kolay olmadı. Çünkü tesettürün sadece başını örtmekten ibaret olmadığını biliyordum. Aklımdaki soru işaretlerine nasıl cevap bulduğumu, bu süreçte neler yaptığımı, nasıl bu fikrin aklıma girdiğini sizlere tüm samimiyetimle anlatacağımdan emin olabilirsiniz.

Bu yazı dizisinin kaç yayından oluşacağını kestiremesem de minimum 5 yazı yazmayı düşünüyorum. Tabii sizlerinde merak ettiği sorular olacaktır.  
"Yazında şu noktaya da değinir misin?" diyecek olursanız; bu yazıma yorum atabilir veya kalemkuklasi@gmail.com mail adresime düşüncelerinizi iletebilirsiniz.

Bu yazımdan sonraki ilk yazımda, kendimden ve geçmiş yaşantımdan bahsederek yola koyulmak istiyorum. O yazımdan sonra sorularınızın biraz daha şekilleneceğini umuyorum :)

Yorumlarınızı ve maillerinizi bekliyor olacağım.


Sevgilerimle.




24 comments

  1. Öncelikle hayırlı olsun, Allah daim etsin... :) Ben yaklaşık 3 buçuk yıldır tesettürlüyüm ve benim de hiç aklımda yoktu. Öncesinde aklımda olsaydı daha önce bu kararı alırdım herhalde. Bir anda istedim ve 1 hafta içinde kapandım. Açıkçası içime gelen bu isteği kaçırmak istemedim. Güzel günlerin olsun. Çok çok sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. Sızın ıcın en hayırlısı nasılsa oyle olsun. sımdı burda okuyunca aklıma geldı. Benım aklımda örtünmek hıc yoktu. Aılede ortulu kımse de yoktu o zamanlar. sosyetik bır yerde oturuyorduk ve ortuye karsı acayıp bır antıpatı vardı. Ben burnu dık bırıyımdır baktım cevre baskısı on yargılar had safhada. başörtü takmadığım halde sırf gecıcı olarak ımam hatıpe kayıt olduğum ıcın arkadaşlarımın aılelerı çocuklarının benımle gorusmelerını yasakladılar ;) ben de eyvallah dedım ve yenı bır sayfa açıldı hayatımda. Hayatımdakı tum güzel seyler ve başarılar o donemden sonra başladı. Allah tahmını tum negatıf sonuçlarına ragmen Allah rızasını gözetenlerin hayatına bereket getırıyor. Sız de Allahın razı olacağı kararlar verırsınız ıns.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Zaten bu adımı attıktan sonra hayatım gerçekten o kadar bereketlendi ki anlatamam. Rabbime şükürler olsun :)

      Sizin için zor olmuştur ama Rabbi için katlanmaktır mühim olan :)

      Sil
  3. Hayırlı olsun kardeşim :) Allah muvaffak etsin inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ederim :) Allah razı olsun. Cümlemizin İnşallah :)

      Sil
  4. Hayırlı olsun. :) Yazılarınızı merakla bekliyorum. Zira güzel şeyler anlatacağınızı düşünüyorum. Tesettür nefis etkisi ile alınması ve uygulanması oldukça zor bir karar. Dilerim daim olur ve hakkıyla yaşarsınız. Attığınız bu adım ile bambaşka bir tadı olan, güzel bir dünyaya girdiniz. Hayatınızda güzellikler ve hayırlar dilerim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. Rabbim hakkıyla yaşayanlardan eyler İnşallah :)

      Sil
  5. Hayırlı ve daim olsun İnşallah :)

    YanıtlaSil
  6. aaa bana sorsaydın sana hikayemi severek anlatırdım :)

    türban karşıtı bir sülalede yaşamış ve sosyal çevre dolayısıyla türban karşıtı bir insan olmuştum. Akmerkez'e gider, kapalı bir kadın gördüğümde "amaaan bunların burada işi ne" derdim. o zamanlar şimdiki gibi yeşil sosyete kapalılar yoktu tabi.
    lise birinci sınıftayken kominist dergi dağıtımında bulunduğum için disiplin suçu işleyen ben ikinci sınıftayken tek uzun pantolonum olmadan kapanma kararı aldım. etrafımda binlerce soru, binlerce bakış varken, aniden tesettüre girdim. okullarda o zamanlar örtülü de olamıyorsun, hatta bizim okulun 100 mt yanına yaklaşamıyorsun diye iki sokak ötede başımı açar, kapattığım an kendim olduğumu hissederdim. neden kapandığım hakkında uzunca konuşabilirim sanırm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo inanılmaz merak ettim. Aslında bunu konuşmamız gerekiyor. Çok ilginçmiş gerçekten, şaşırdım. Blogunuzda yazsanız ne güzel olur, acizane fikrim :)
      Rabbim mubaffak etsin İnşallah. Hakkıyla yaşayalım :)

      Sil
  7. Melaba, yanlış hatırlamıyorsam bu blogda ilk yorumum olacak bu ve böylesine güzel bir postum altına bu yorumu atmak gerçekten çok güzel.. Hayırlı olsun, Allah yolunu daim etsin İnşallah(kendimi çok büyük bir insan gibi hissettim yahu :D)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhahaha çok teşekkür ederim. Bloguma hoşgeldiniz. İyi ki de yorum bıraktınız :)
      Yine ve yeniden gelin :)
      Teşekkür ederim. Allah razı olsun :)

      Sil
  8. hayırlı olsun merakla takip edicem :)

    YanıtlaSil
  9. Allah daim etsin inşallah ^^ ben 10 yaşımdayken nereden estiğini kestiremediğim bir şekilde tesettüre girmiştim , yani küçüklükten beri aklımdaydı diyemem ilk aklıma geldiğinde yapmıştım , gerçi küçük olunca pek düzgün değildi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun Rabbim küçük yaşta nasip etmiş ne güzel. Ben bereket versin kazık kadar oldum :)
      Allah razı olsun :)

      Sil
  10. Eveet şöyyle bi çırpıda yorum yapayım yazılarına :) Malum giremiyorum fazlaca
    bu yazının yorumu sadece
    "GÜLÜCÜKLÜ KAL"
    olsun :D

    YanıtlaSil
  11. Merhaba bende 19 yaşındayım ve tesettüre girmek istiyorum sizinle konuşmaya çok ihtiyacım var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba canım, mail adresim kalemkuklasi@gmail.com bana bu adresten ulaşabilirsin. Bende seninle konuşmayı çok isterim. Öpüyorum :)

      Sil

Fikirlerinizi önemsiyorum,
Lütfen benimle düşüncelerinizi paylaşın :)