KUDÜS MÜSLÜMANLAR İÇİN NEDEN ÖNEMLİ?

KUDÜS MÜSLÜMANLAR İÇİN NEDEN ÖNEMLİ?



Selamün Aleyküm dostlar,

Yahudilerin, Müslümanların üzerine uyguladığı vahşet malumunuz. Ülkemizde birçok kitle Kudüs'ün, İsrail'in başkenti olma fikrine karşı çıktı.Tabii bazıları çoğunluğa uyup, Kudüs'ün biz Müslümanlar için neden önemli olduğunu anlamadan, araştırmadan karşı çıktı. Bazıları ise bu konuyla ilgili derin bir sessizliğe büründü..

Bende ümmet için en hassas konularından biri olan Kudüs için, Mirasımız Derneği tarafından kaleme alınmış "Neden Kudüs?" başlıklı yazıyı sizlerle paylaşmak istedim. 


Neden Kudüs?
Çünkü Kudüs, ilk kıblemiz, ikinci mescidimiz ve üçüncü haremimiz Mescid-i Aksa’yı bağrında barındırmaktadır.
Çünkü Kudüs, İsra ve Miraç mucizelerinin gerçekleştiği beldedir. Peygamber Efendimiz (sav) Mescid-i Aksa’da bütün peygamberlere namaz kıldırmış ve Allah (c.c) nûn huzuruna buradan çıkmıştır.
Çünkü Kudüs, 400 yıl Osmanlı himayesinde kalmış ve bu döneme ait yüzlerce tarihi eseri içinde barındıran bir İslam şehridir. Bu eserlerin bir çoğu camii ve mescitlerden oluşmakta ve Kudüs’ün İslami kimliğini yansıtmaktadır. Bu eserlerin yok olması Kudüs’ün İslam kimliğinin yok olması demektir.
Çünkü Kudüs halkı her geçen gün işgalci İsrail devleti tarafından bilinçli bir şekilde yoksullaştırılmaktadır. (Kudüslü Müslümanların % 80’i yoksullukla mücadele etmektedir.)
Çünkü Kudüs ve civarında yaşayan Filistinli Müslümanların evleri yıkılmakta, işyerleri kapanmakta, tarım arazileri işgalciler tarafından yakılmaktadır.
Çünkü Kudüs’ün İslami kimliği yok edilerek Yahudileştirilmek istenmektedir.
Çünkü Kudüs’te her gün insan hakları ayaklar altına alınmaktadır. Dünyanın gözü önünde hemen her gün sokak ortasında yargısız infazlar yapılmaktadır.
Çünkü Kudüslü Müslümanlar İslam ümmetinin onuru olan Mescid-i Aksa’yı canları ve malları pahasına korumaktadır. Sırf Mescid-i Aksâ’ya yakın olduğu için oturdukları küçük ve bakımsız evlerine milyon dolarlık teklifler getiren Siyonistlere evlerini satmamakta ısrar etmektedirler
Çünkü Kudüs, müminlerin unuttuğu fakat gayrimüslimlerin hiç boş bırakmadığı bir yerdir.
Çünkü Kudüs, ne zaman Müslümanlar tarafından yönetilse dünyaya huzur hâkim olmuş ve masum kanı akıtılmamıştır. Kudüs 1917 yılından beri Siyonizm işgali altında ve dünyanın her yeri masum insanların kanıyla boyanmış vaziyettedir.
Çünkü Kudüs, haksız bir işgal altındadır.
Ve Çünkü Kudüs kurtulursa dünya kurtulur.









14 comments

  1. Kaleminize sağlık konuyu gayet güzel bir şekilde anlatmışsınız. Ama "Çünkü Kudüs kurtulursa dünya kurtulur." sözünüze katılmaımı üzülerek bildirmek istiyorum. Yapılacak çok daha fazla iş var:).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)
      Biliyoruz ki Kudüs 1917 yılından beri işgal altında. Ecdadımız Kudüs’ün Yahudi diyarı olmaması için çok çaba sarf etmiştir. Öyle ki Hristiyanlar, şehri teslim ederiz ama Hz. Ömer’in bizzat kendisinin gelmesi gerek şartını koştuğu zaman, İslam’in halifesi Hz. Ömer bile Kudüs’ün önemini ileri ki dönemlerde daha anlaşılır kılmak için küçük bir kafileyle tedariksiz bir şekilde yola çıkmıştır.

      Yıllardır süren bu katliama dur demek herkesten önce biz Müslümanların göreviyken, hiç umursamadık. Bu olayla birlikte Müslümanların uyanması gerektiğine inanıyorum. Müslümanlar uyanırsa Kudüs, Müslümanlar uyanırsa Dünya’nın kurtulacağına da inanıyorum. Çünkü şu an hep Müslüman coğrafyasında oyunlar oynanıyor. Rabbimiz "Yahudî ve Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirinin dostudurlar. İçinizden kim onları dost edinirse, o da onlardandır. Allah zalim topluluğa hidâyet etmez." (Maide, 5/51) diyor.
      Demek ki biz Müslümanların; daha tedbirli, tedarikli olmamız, uyanmamız gerekiyor.
      Çünkü Müslüman uyanırsa Kudüs, Müslüman uyanırsa, Dünya kurtulur :)

      Sil
    2. Müslüman uyanırsa dünya kurtulur işte buna katılıyorum:). İlginiz için teşekkür ederim.

      Sil
  2. Çok güzel bilinçlendirici bir paylaşım. Teşekkür ederiz. İnşallah kendimize geliriz.

    YanıtlaSil
  3. Kudüs için kınamadan ileri giden hiçbir hareketimiz yok! Samimi dualara güvenebiliriz artık sadece!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Kudüs için daha fazlasını yapacağımız zamanlarda gelir.
      Gelecek neslimizi ve kendimizi, bilinçlendirmemiz gerekiyor her şeyden önce.

      Sil
  4. Çok ama cok guzel bir yazı 🖐🏻Tebrık ederım 🤗

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir paylaşım olmuş canım, insanları bu konuda bilinçlendirmek çok güzel. Bende yazmayı düşünüyordum aslında bu konu hakkında ama artık senin yazını pahlaşırım ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. İnşallah bilinçli müslümanlar oluruz. Amin :)

      Sil
  6. pek bilmediğim konular. yani, başkent olmasın mı. amerika yanlış mı yapıyo.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle bir karar alındıktan sonra bölge karıştı :(
      Barışı zedeleyici bir karar oldu anlaşılıyor :(

      Sil

Fikirlerinizi önemsiyorum,
Lütfen benimle düşüncelerinizi paylaşın :)