10. Gün: Hangi Bölümü Okumak İsterdim?

10. Gün: Hangi Bölümü Okumak İsterdim?

Merhaba dostlar,

Çok sevgili blogger arkadaşımız Ezgi bir meydan okuma başlatmış. Soruları okuduğumda da çok cevaplamak istedim ve 10. günden sonra katılmaya karar verdim.
Gerçi her gün yazacak kadar istikrarlı olabileceğimi düşünmüyorum. Zira iş hayatı yoruyor insanı.
Lafı fazla uzatmadan sorumuza geçelim.

10. günün sorusu:


Şimdi ki aklım olsa şu bölümde okurdum dediğin bir dal var mı ? Anlat bakalım neymiş ? 

Aslında bu soruyu bu seneye kadar çok düşünüyordum. Mesleğimle ilgili en ufak bir zorlukta, aslında şu bölümü okusam daha iyi olurmuş diyordum. Genelde sağlık alanında tercih yapmanın mantıklı olacağını düşünmüştüm. Mesela psikolog olmak, hemşire olmak, ebe olmak gibi...

Ancak bu düşüncelerimin çok yersiz olduğunu anladım.


Geçen sene aralık ayında Muhammed Emin Yıldırım hocanın bir videosunu dinledim. Orada tam cümle olarak bunu söylemese de benim anladığım anlam şu şekildeydi:

Keşke şu olsaydım, bu olsaydım demeyin. Sizin için hayırlısı buymuş ve bu alanda istihdam edilmeniz gerekiyormuş. Şimdi önünüze bakın ve neden bu alanda istihdam edildiğinizi düşünerek elinizden geleni en iyi şekilde, yani bir Müslümana uygun bir şekilde yapmaya çalışın.

Bende bu sözleri duyunca biraz düşündüm ve haklı olduğuna kanaat getirdim. Çünkü beni benden daha iyi tanıyan Rabbim, beni mühendis olarak istihdam etmiş. Bende mesleğimi daha çok sevmeli ve mesleğimin inceliklerini öğrenerek elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışmalıyım.

İnsan keşke şu mu olsaydım, bu mu olsaydım derken ömür geçiyor ve yaptığı işi de layıkıyla yapamıyor.

En iyisi yaptığımız işin en iyisini yapmak ve kendimizle, mesleğimizle barışık olmak.

Sevgilerimle ...

2 comments

  1. Paylaşımlarınızı severek takip etmeye çalışıyorum daha nice paylaşımlarınız olur inşaallah...Sıkılmadan dirayetle :)...Selam ve Dua ile...

    Selam ziyareti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah dirayetli olabilirim :) Güzel yorumunuz için teşekkürler :)

      Sil

Fikirlerinizi önemsiyorum,
Lütfen benimle düşüncelerinizi paylaşın :)