Arcana Famiglia Tanıtım




Yeni tanıtımını yapacağım seri, çoğu anime severin bilmediği(en azından Türk Anime severler için) La Storia Della Arcana Famiglia. Kısaca Arcana Famiglia diyelim. “Uzun adını yazmamım sebebi internet ortamında aramanızı kolaylaştırmak ve serinin Orijinal adını bilmenizi istediğimdendir” dersem sakın inanmayın. İtalyanca biliyormuşum gibi size aktarmak istediğimdendir  




Yavaştan animeye gelecek olursak;

Bir ticaret şehri olan Regalo da düzen Arcana güçlerine sahip Arcana ailesi fertleri tarafından sağlanmaktadır. Arcana ailesinin babası Mondo doğum gününde yapılan şölende, tüm aile önünde bir duyuru yapmaya karar verir. Aldığı karara göre artık yaşlandığını ve emekli olmak istediğini söyler. Bunun için yerine geçecek kişiyi çeşitli elemeler sonucu seçeceğini beyan eder. İşte olaylar böyle başlar, her yıl düzenlenen Arcana düellosuna 2 ay kalmıştır, yapılacak turnuvayı kazanan kişiye BABA unvanı verilecektir ve kazananın en çok dilediği neyse o yerine getirilecektir. En can alıcı nokta ise kazanan ayrıca Babanın kızı olan Felicita ile evlenecektir. Tabi bunu o an duyan Felitica’ da şaşkınlığını gizleyemez ve Arcana düellosuna katılmaya karar verir.



Anime Arcana düellosuna kadar süre gelen zaman diliminde geçen kaosları dövüşleri, kumpasları ele alır. Hikaye olarak Orijinal olduğuna inandığım iyi serilerden biri olmasına karşın, sonu benim de içinde bulunduğum izleyici kitlesini tatmin etmemiştir. Ancak iyi bir hikaye arayanlar için ideal bir seri, aslında sonu tatmin etse potansiyeli parlak, kült  bir seri olabilirdi. Neyse sıkıldım, Kısaca izleyin la.

Animesi için burası 

Sevgilerle

2 comments

  1. Kaichou wa maid sama. Bu belki hoşuna gider.

    YanıtlaSil
  2. Hoşuma gitmişti gerçekten ama animeyle ilgili inceleme yazısı yazmayı düşünmemiştim. Bu yorumun üzerine araya sıkıştırmaya çalışacağım. Bu arada yorumun için teşekkürler ! :)

    YanıtlaSil

Fikirlerinizi önemsiyorum,
Lütfen benimle düşüncelerinizi paylaşın :)