Yeni Başlayanlar İçin 10 Kore Dizi Önerisi



Evet, “Bir Kore’dir tutturmuşlar, gidiyor. Gerçekten o kadar iyi mi, aslında bende merak ediyorum. Hangi diziyle başlasam acaba, hangisi güzeldir bilmiyor ki şimdi” diyorsanız eğer size yol göstermek amacıyla bir yazı yazmak istedim. Hadi vakit kaybetmeden başlayalım.


1. Boys Over Flowers(BOF)/2009




Bu dizi, çoğu Kore fanının “fan” unvanına nail olmasını sağlayan, size Kore’yi sevdiren, bu kadar tatlı insanlar mı bu Koreliler diye düşündüren; sevilmiş, sayılmış, efsaneleşmiş sıcacık bir dizidir. Imdb puanı 8,4 olan dizimiz 25 bölümdür. Konusu ise; Kore zenginlerinin gittiği okula, burslu fakir bir kız öğrencinin gelmesiyle başlayan olayları içerir. Sıkılmazsınız,harika bir dizidir kendisi. Bu diziye ne kadar iltifat etsem de doymayacağımı bildiğim için kısa kessem iyi olacak. 



2.   Playfull Kiss/2010


Evet, Kore dünyasına BOF ile adım attığımıza göre şimdi sırada içinizi ısıtacak bir kore dizisi var. Romantik komedi türündedir. Bu dizinin Tayvan versiyonu, Japon versiyonu ve animesi vardır. Imdb puanı 8,2 olan dizimizin konusu; Depremle evlerinin yıkılması sonucu üzüntüye boğulan ailemizin, son çare babasının eski bir arkadaşının evine taşınmasıyla başlar. Bizi yer yer güldürür, yer yer üzer ama sonu mutlu biter.





3. Personal Taste/2010



E tabi BOF ile gördüğümüz Lee Min Ho’yu biz nerede bulabiliriz diye düşünmeye başladıysanız eğer durağımız burası. Personal Taste, gerçekten çok komik ve keyifli bir dizidir. Soluk almadan izlemeye devam edersiniz. Imdb puanı 7,9 olan 16 bölümlük bu dizinin konusu; normal bir erkek olan Jeon Jin Ho’nun, bir kızla oda arkadaşı olmak için eşcinsel rolü yapmasıyla başlar. Ütü yapar, yemek yapar, temizlik yapar e daha ne olsun Ufak bir hatırlatma: Evim Sensin dizisinde Fahriye Evcen’in rolünü, Kore versiyonunda oynayan kızımız bu oyuncudur. 



4. A Gentleman’s Dignity/2012

A Gentlemans Dignity, 40 yaşında ki 4 adamın çocukça tavırlarını, sevinçlerini, üzüntülerini anlatan bir dizidir. Imdb puanı 8,3 olan 20 bölümlük bu dizide aşk üçgenleri bolca mevcuttur. "Kiraz Mevsimi" dizisi bu diziden uyarlanmıştır.


5. Secret Garden/2010




Kore deyince Hyun Bin akıllara gelir. Zira Kore’nin Kıvanç Tatlıtuğ’su sayılan bu oyuncu ; çok dizi de oynamamıştır ama oynadığı diziler de efsaneler yaratmayı iyi bilir. Secret Garden, Kore de çok sevilmiş ve birçok dalda ödül almıştır. Romantik komedi dışında, fantastik ögelerde barındırır içerisinde. Kısaca konusu ise; harika görünüşlü fakat kibirli bir adamla, aktristlerin bile vücuduna imrendiği bir kadın dublörün, garip bir içki içerek bedenlerinin yer değiştirmesini sonucu ardı ardına gelişen komik olaylar dizisidir. Sonunda büyük bir dramla uğurlar bizleri.




6. Goong-Düşlerimin Prensi/2006



Tekrar tekrar izlense de bıkılmayan bir dizidir. 1911'deki Kore'nin son kraliyet ailesi model alınarak hazırlanmıştır. Dizi Kral'ın hastalanmasıyla veliaht prense bir eş bulma telaşına düşülmesiyle başlar. Prens sevdiği kadına evlenme teklifi ettiği halde reddedilmesi üzerine başka biriyle evlenmek zorunda kalacaktır. Diğer bir kral adayının İngiltere'den gelmesiyle olaylar içinden çıkılmaz bir hal alacaktır... Imdb: 8,1 ; Bölüm Sayısı: 24 




7.  I'm Sorry, I Love You/2004



İnsanları salya sümük ağlatan bir dizidir. Çocukken ebeveynleri tarafından terk edilmiş ve evlat edinilmesiyle Avustralya’ya getirilmiş esas oğlanımız, sokaklarda çetecilik yapmaktadır. Kızımıza rastlaması hilelerinden biri yoluyla olur. Kızımız ise birisine platonik aşıktır.  "Bir Aşk Hikayesi" bu diziden uyarlanmıştır. Imdb: 8,6 ; Bölüm Sayısı:16




8. City Hunter/2011



Imdb puanı 8,5 olan 20 bölümlük bu dizimiz Lee Yoon Sung (Lee Min Ho) henüz bir aylıkken ölen babasının en yakın arkadaşı tarafından kaçırılması ve babasıyla birlikte ölen 20 askerin intikamını almak için eğitilmesiyle başlıyor. Aksiyon dolu, adaleti arayan mükemmel bir kore dizisidir. Sonunda tahmin edemeyeceğiniz gerçeklerle karşı karşıya kalacaksınız.


9. Full House/2004

Kızımız hayatını romanlara adamış olan bir yazardır. Babası tarafından yapılmış ve miras bırakılmış bir evde yaşamaktadır. Tatilde olduğu sırada maddi konularda sorunları olan iki arkadaşı tarafından kandırılır ve evi satılır.Bunun üzerine kızımız, bir dizi olay ve yanlış anlamalar sonucunda evi satan adamla altı aylığına sözleşmeli evlenmek zorunda kalır. "İlişki Durumu Karışık" bu diziden uyarlamadır.


10. 49 Days/2011


Bir trafik kazasından sonra komaya giren bir kadına ruh bekçisi; ailesi dışında kendi için gerçekten üzülüp ağlayan 3 kişi bulursa yeniden hayata dönebileceğini söyler. Ona 49 gün verir. Bunu yapabilmek için kadın başka bir kadının bedenine girer. Ancak şansı yaver gitmeyecektir... Imdb: 8,2 ; Bölüm Sayısı: 20



42 comments

  1. Çok doğru bir liste olmuş :)) A Gentleman's Dignity, Misa ve City Hunter'ı hala izlemedim :D Sanırım ben kendi listemi oluştursam neredeyse aynısı olurdu :D Sadece bunların içine It's Okay That's Love, Pasta ve Master's Sun'ı katardım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında listeyi yaparken, işin içinden çıkamadım. Şunu da mı koysam bunu da mı koysam diyerekten :) Ama en çok bilinenleri yapmaya gayret ettim. Teşekkür ederim canım, beğenmene çok sevindim. Başka listeler yapmak şart oldu :) Senin söylediğin diziler de çok hoş ama "It's Okay That's Love" dizisini izlemedim :/

      Sil
  2. Oy Berna Laçin oynuyordu evinde kalmak ıcın eşcinsel rolü yapan adam dızısınde. Ben çocuktum daha bu hikaye TV'de olduğunda. Bir de kiraz mevsimi cok Saçma bir diziydi Kore versyonu da aynıysa hiç girmiyim o sayfaya. Kraliyet ailesini konu alan ilgimi çekti belki kültürel bir iki şey öğrenirim. İşin asli Doğu'nun batı Kültür'ünü taklit ettiği diziler sarmıyor beni taklidi seyredeceğime Aslına bakarım ama kraliyet ailesi yanda Kore Kültürünün Baskın olduğu seyirliklerde Doğu'ya ait yeni seyler görürüm ve orijinal olur diye düşünüyorum. tabi bunları seyretmeden kabaca Yazdığınız açıklamalara dayanıp söylüyorum seyretmek Lazım önce doğru fikir edinmek için. Yine de kraliyet ailesinin konusu daha da sardı beni

    Ellerinize saglık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz söyleyince bende hatırladım Evde ki Yabancı dizisini :) Anladım,izlediğiniz de size bir şeyler katacak dizileri seviyorsunuz o zaman :) Goong'u o zaman izleyebilirsiniz ayrıca; Gu Family Book, Empress Ki ve Faith dizilerine de göz atabilirsiniz :)

      Sil
    2. Bunları yazıyım o zaman. Teşekkür ederim. Yıllar önce bir Kore dizisi seyretmiştim. Kraliyet ailesinin tek prensi asık olduğu Kadından evlenmek içşn hayır cevabını Alınca tanımadığı sıradan fakir bir uzak akraba kızıyla evlenmek zorunda kalıyor. Kız da kraliyet ritüellerini Öğrenmeye çalışıyordu. Orda eski Kore geleneklerini görmüştüm. Listenizde de bahsetmişsiniz benzer bir senaryo belki de ayni fılmdir.

      Sil
    3. Evet TRT 1 de yayınlanıyordu :) Aynı diziden bahsediyoruz ^^

      Sil
  3. Hepsi çok güzel yaa ben de bunlarla başlamıştımm :) bi de Delightful Girl vardı o da çok güzeldiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o da çok sevimliydi. Kızımızın zeki olması ayrı bir hoşluk katmıştı diziye -genelde erkek en zekidir ya hani- ^^

      Sil
  4. Şimdi ne o öyle cinsiyet ayrımı yapıyorsun falan diyebilirsiniz ama içimi dökesim geldi.
    Kore dizileri ekseriyetle romantizm odaklı, bu yüzden de erkeklerce çoğunlukla alay konusu olacak kadar ezik görülüyor. Ama ben bir şeyi denemeden anlayamayacağımız kanaatinde olduğum için oturup Playfull Kiss'i izledim. Üstelik iki üç günde. Yani hissiyatımı etkilemedi dersem büyükçe bir yalan söylemiş olurum. Neyse demem o ki; bunları izlerken ve hatta izlemeyi düşünürken bile bir çeşit toplumsal baskı hissediyorum. bu yüzden hala bir "Kore Dizisi Sever" olup olmama konusunda sürüncemedeyim.
    Blogunu böyle uzun, gereksiz yorumumla işgal ettim kusura bakma. Ama dedim ya içimi dökesim geldi. :))
    Ayrıca kalemine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah, bilakis yorumunuz mutlu etti. Sürünceme de kalma bence, neden insanların düşüncelerini önemsiyorsun. Diziler insanın duygu durumunu etkiliyor, doyuruyor birde. Bu yüzden kimseyi umursamadan devam etmelisin izlemeye! :)

      Sil
    2. Ben de daha çok buna meyilliydim zaten, senin de meylimi arttırmanla yardırırım ben. Ama şimdilik bu az olacak zira sınav yakındır. :) :)

      Sil
    3. Ah şu sınavlar yok mu... En boş vaktiniz de izlemeniz dileğiyle o zaman. Sınavlarınız da başarılar diliyorum :)

      Sil
    4. Eyvallah mı desem sağolasın mı teşekkürler mi yoksa şağolasınız mı, karar veremedim.
      İyisi mi "ARİGATO GOZAİMASU" deyip sıyrılayım yine :D

      Sil
    5. Bende geleneği bozmayarak "Doo itashimashite" diyerek karşılık vereyim öyleyse :)

      Sil
  5. oleeey. ı am sorry ı love you. bundan başlayım ben :)

    benim izlediklerim bak.
    my friend is a gumiho
    kill me heal me
    its okay thats love
    she was pretty
    ı hear your voice.
    hepsini seviyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen dedin, benimde aklımda olunca hemen listeyi yapayım dedim canım. Aa senin izlediklerinde harika yapımlar! Sende bir Korecansın o zaman :) Ayrıca yazında yine benden bahsetmişsin, ne kadar teşekkür etsem az... Senin sayende her şey :)

      Sil
  6. Benim de dikkatimi birşey çekti. Diziler genel olarak 16-20 bölüm. Biz bu dizileri uyarlıyoruz,50-100 bçlüm. zaten dizi sürelerimiz uzun. oluyor konular cacık gibi :) Tadında bırakmayı bilmiyoruz. Im sorry I love you Türk versiyonunu izlemiştim. Konu çok hoştu çok beğenmiştim. Seçkin ve Damla çok yakışıyor zaten.
    Çok güzel bir yazı olmuş, emeğinize sağlık. Bu arada takibe aldım sizi, bana da beklerim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru bir noktaya değinmişsiniz, bizde harika konular bile harcanıyor bu uzun süreler yüzünden. O yüzden sığındığımız liman; kısa süreli, dokunaklı kore dizileri oluyor. Teşekkür ederim güzel yorumlarınız için. Hemen takibe aldım sizi :)

      Sil
  7. Merhaba! :) Ters Düz'ü okuyunca yorumlarınızı mutlaka beklerim... :) Çok sevgiler... :)

    YanıtlaSil
  8. Hepsinin yeri ayrıdır Kore fanlarında.
    Playfull Kiss'i tamamlayamadım sadece, kıza katlanamadığımdan :D
    Şimdilerde D-Day'de gördük kendisini ama onu da yarım bıraktım ehehehe
    Güzel bir liste olmuş ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim bu güzel yorumun için, aslında Playfull Kiss'te kızın sürekli çocuğun peşinden koşması beni de çıldırtmıştı. Kesinlikle anlamlandıramamıştım. Hiç mi gururun yok değil mi ama :)

      Sil
  9. Çok güzel bir liste olmuş bence de, ben de bu dizilerle başlamıştım. İçlerinde birkaç tane izlemediğim var, vakit bulunca onları da izlemeyi düşünüyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım, google linkinde de paylaşmışsın çok mutlu oldum. Blogunu bulamadım ama, eğer linkini atarsan seni takip edebilirim :)

      Sil
    2. http://okuyanmuggle.blogspot.com.tr Çok teşekkür ederim ^^

      Sil
    3. Rica ederim, bloggerlar olarak birbirimize sahip çıkmalıyız :)

      Sil
  10. Hepsini severek izledim :) bende bloguma beklerim ;) merveninevinden.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  11. selamlar, listendeki tüm dizileri izledim ben de :) secret garden dışında hepsini de çok sevdim hele ki bof'u kim hyun joong yüzünden tabii :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet benimde Lee Min Hoo'ya nazaran Kim Hyun Joong dikkatimi çekmişti :) Keşke daha çok dizi de görebilsek :(

      Sil
  12. ya kalem kuklası varya şuan sana gelip sarılmak istiyorum. Nedeni ne bak hemen anlatıyorum :) daha önce sana yorum bıraktığım da demiştim hiç anime izlemedim diye ama lisedeyken eve gelince bi kore dizisi vardı. BHer okuldan gelince onu tv de izlerdim sene 2007 filan bir gün yine oturdum izlicem televizyonda yayınlamamaya başladılar.

    Gittim pc'den bütün bölümlerini usanmadan izlemiştim. Geçen arkadaşıma demiştim ben bi japon dizisini çok beğenmiştim diye ve senin sayende onu buldum. 'Düşlerimin Prensi' evet evetttt bu dizi muhhhh-teeee-şemdi bittiğinde nerdeyse ağlicaktım ayyy çocuklar gibi şenim yeniden izlicem :D :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy çok sevindim gözdecim. Ne mutlu bana, bende çok mutlu oldum şimdi. Çok güzeldi, finallerden sonra açıp tekrar izlemeyi düşünüyordum. İzlee izlee kesinlikle :) Çoookça mutlu ettin beni gece gece ^^

      Sil
    2. asıl sen beni mutlu ettin, ben ne kadar aradım bulamadım o diziyi..

      geçen izledim :) eski günlere dönmek ne güzel lise dönemimi yadettim senin sayende ;)

      Sil
    3. Ne güzel anılarını getirmişim aklına. Ne mutlu oldum sayende. Hayatta hep mutlu olman ümidiyle gözdecim :)

      Sil
  13. 49 days'i merak ettim.. Önce filmden başlamak lazım ama :) Fenom'a da sorayım, dizi olarak da ilginç bir başlangıç sanırım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok hoş bir dizi. Bir ablama zorla izlettirdim ve çok beğendi, başlamasıyla bitirmesi bir olmuş :) Beğeneceğinize eminim ama Feno'ya da sor tabi, o daha iyi bilir ^^ Sevgilerimle

      Sil
    2. Dizi konusunda hepiniz harikasınız ;) Fenom'a sorma sebebim beni az çok çözmüş olması :D Eşleştirme yapsın bana.. Ben gizem, bulmaca, polisiye, aksiyon... :) Böyle ilginç şeyler seviyorum :)
      Ama zorla seyrettirilen biri beğendiyse? Ben de "nasıl bir şey" dediysem? Sanki izlemeliyim di mi :)

      Hikayeni de beğendim :) Boş vakit bulursam başlayacağım artık ben de bir Kore dizisi izlemek istiyorum :D

      Sil
    3. Zevklerinden anlıyorsa Fenom, muhakkak bir öneri sunacaktır sana :) Seni içine alacak bir dizi seçmen, az çok fikir oluşturur kafanda :)

      Hikayemi beğendiğim içinde ayrıca teşekkür ederim Dağınık Anne :) Seninde bir Korecan olman dileğiyle haha

      Sil
    4. Bu kdr Korecan kanka olursa olacağı o tabi kaçınılmaz Kukla ;)) hehe..

      Sil
  14. Çok doğru bir liste olmuş bir tek A Gentleman's Dignity izlemedim bu listeden.Yahu nasil kacirmisim bu diziyi :) Cok tesekkurler ilk firsatta onuda izlerim insallah.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir nebze de olsa yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :) Asıl ben teşekkür ederim yorum bıraktığınız için, hemen takibe aldım sizi, çok güzel bir blogunuz var. Sevgiler ^^

      Sil

Fikirlerinizi önemsiyorum,
Lütfen benimle düşüncelerinizi paylaşın :)